loader image

Grünwald Engineering

A tervező iroda

Pécs belvárosában található irodánkban 14 szakképzett kollégánk a legmodernebb eszközökkel azon dolgozik, hogy Ügyfeleink Nyugat-Európai minőséget, megbízhatóságot kapjanak.

A Grünwald márkát 2008-ban mérnök kollégákkal azzal a céllal alapítottunk, hogy olyan terméket alkossunk, ami a XXI. századi energiatakarékosság és vízhatékonyság területén minőségi utat mutat.

 

Főbb feladataink:

  • Esővízgyűjtő és záportározó rendszerek tervezése.
  • Biológiai szennyvíztisztító rendszerek tervezése.
  • Olajleválasztók méretezése, tervezése
  • Zsírleválasztók méretezése, tervezése
  • Külföldi bérgyártás termékeinek műszaki ellenőrzése
  • Szakmai tanácsadás
  • Pályázatok és az ahoz szükséges egyéb dokumentációk elkészítése
  • Településszintű szennyvízkezelési projektek menedzselése
  • Településszintű esővízkezelési projektek menedzselése
  • Ipari gyártóüzemek számára egyedi folyadékkezelő berendezések tervezése, gyártása, beépítése.

Mérnökség

A diplomás mérnökcsapatunk feladata a tervezés, termékfejlesztés (K+F), és a jogszabályoknak mindenben megfelelő tervek elkészítése. Munkájukat CAD/CAM 3D tervező szoftverek, 3D nyomtatók valamint SAP vállalatirányítási rendszer támogatja.

Magyarország egyik legkomplexebb mérnöki irodája a miénk, ahol a tervező mérnök közvetlen gyártói és beépítő, üzemeltető támogatással is rendelkezik.

Fontos értékünk, hogy termékeinket Magyarországon fejlesztjük, a fejlesztésekbe hazai egyetemeket is bevonunk. Tervező kollégáink 32 környezettechnikai termékcsaládot fejlesztettek ki az évek során, – ahol a napi 8-10 műtárgy beépítési tudásra alapozva, – nem csak egy jó termék, hanem jó és a beépítést is szem előtt tartó termék kifejlesztése volt a cél.

A műtárgyak fejlesztése nem áll meg a termék prototípusának legyártásával, azoknak „Nemzeti Műszaki Értékelés” minősítést kell szerezni. A szennyvíztisztítók esetén a szabvány I. típusvizsgálatot ír elő, amit EU akkreditált laboratórium tud elvégezni, és gyártásellenőrzést követően kb. 50 hét még a termékellenőrzési időszak. Ez utóbbiból Magyarországon egyedülállóan, 3 különböző időpontú, kiváló minősítéssel is rendelkezünk. Fontos számunkra, ne csak mi állítsuk a termékünk, hogy az jó. Azt független minősítő intézet is erősítse meg, akár azt jogszabály is előírja, akár nem.

Pályázat

A Grünwald Engineering csapata 2016-ben pályázatíró részleggel egészült ki, aminek feladata az EU pályázatok jogi és pénzügyi ismerete. A pályázatokat ügyfeleink számára díjmentesen összeállítjuk, ugyanis bár vannak jó pályázatírók, azok sokszor a megvalósíthatósági tanulmányok, műszaki tervek és leírások, a hatósági engedélyek és a formai követelmények különbözőségén szoktak elúszni.

Mióta pályázati részleget alakítottunk ki, 2020-ig több mint 300 pályázatot írtunk meg – idén 200-at tervezünk – és az összes már bírált pályázatunk sikeres volt. Minden pályázat elkészítése egy közös meetinggel kezdődik, ahol a mérnök, pályázatíró, ügyfél pontosítják a célokat, és minden szakértő elmondja a helyes megvalósítási irányt, rögzítik a teendőket. A megnövekedett igény miatt, Pécs mellett már Zalaegerszegen is fogadják pályázatíróink ügyfeleinket.

Főbb pályázatok:

– Telephely esővízgyűjtés, szennyvíztisztítás, zsírleválasztó műtárgyak, olajleválasztó műtárgyak, tűzivíz műtárgyak.
– Környezetvédelmi pontok hiánya esetén: Esővízgyűjtő renszerek öntözésre, ingatlanokba történő viszavezetésre, pl. WC öblítésre.
– Tanya pályázatok (esővízgyűjtés, szennyvíztisztítás)
– Települési szennyvízkezelési pályázatok
– GINOP energetikai pályázatok
– Kisfaludy pályázatok

Pénzügy, Kereskedelem, Szaktanácsadás

Pécsi irodánkban találhatóak pénzügyes, és kereskedő kollégáink is, akik telefonon, emailben a jelenlegi és jövőbeni Ügyfeleink rendelkezésére állnak a hét minden munkanapján az érdeklődéstől a megrendelésen, részletes ajánlaton és számlázáson át egészen a termék kiszállításának és beépítésének koordinálásáig bezárólag, sőt még utána is az esetleges garanciális feladatok támogatásával.

Képzés

Kollégáink számára a továbbképzés elsőrendű feladat, így minden évben nemzetközi kiállítások, szakmai konferenciák látogatásával építjük tovább tudásunkat.

Fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelését is, ezért folyamatosan lehetőséget biztosítunk az egyetemekről érkező leendő szakemberek számára, hogy szakmai gyakorlatot szerezzenek nálunk. Büszkék vagyunk mérnöki gyakornoki programunkra, ahol több ifjú kolléga már nemzetközi szinten is bizonyította rátermettségét.